За всеки по нещо - различните видове вело удоволствия: това е статия в която ще се опитам да опиша с мои думи най-различните начини за извличане на удоволствие от двуколесното чудо - велосипед. И така без излишни приказки и размотаване, минавам направо към същността:

 

Нощни вело разходки

asf

 Карането на велосипед в късна вечер е щастие, което всеки веломан трябва да пробва поне веднъж в живота си! Най-подходящо е за лятото, когато цял ден си цвърчал, като наденичка на скара в адската жега, и излизаш нощем в прохлад, улиците са само и единствено твои, прегръдката на вятъра никога не е била толкова желана! Друго предимство е, че се наслаждаваш на похубавелите и леко мистични градове осветени от нощното осветление. Само не трябва да забравяш да подсигуриш светлини за колелото, за да бъдеш в безопасност от малцината шофьори, които ще срещнеш. Най-подходящ час е между 22:30 и 3:00.   

 

Сред дивото

asd

Най-красивото и най-трудното,  това е то карането на колело сред дивото, само ти и природата! Истинските природолюбители добре ще го оценят, както и техните дробове! Може би това е най-зареждащото колоездене, защото именно това прави майката природа - зарежда ни. Караш по горски пътеки, профучаваш навеждайки се под висящи клони, преплувоколоездиш реки и големи локви. Ако може някой да е недоволен от това забавление, то това ще са само майките или съпругите на колоездачите, защото имат след това вкъщи кални прасета, а при невнимание от самите прасета може да се стигне и до натъртени или не дай си боже контузени, кални прасета! Трудните условия сред природата, развиват изключително много твоите умения на две гуми, но е много важна психиката ти. Ако си пораженец и си готов да пуснеш кормилото, когато предната гума поднесе на някоя страна, вместо да се бориш да възвърнеш баланс - то това не е за теб!  

   

Пътешествия по асфалт

asd

Велопоходите по асфалт дават възможността да изяждаш огромни разстояния за кратко време. Ако имаш здраво тяло, приличен байк и желание, света буквално се разгръща пред теб, и можеш да отидеш навсякъде! Ако обичаш да пътуваш и да разлеждаш нови градове, то това би било подходящо за теб, само ти остава да намериш весела компания! Негативните страни тук са, че делиш път и въздух с автомобили! След дълъг велопоход в такива условия, когато забършеш лицето и сгурия пада от него - толкова е чисто.  

 

 

Щастливо семейство

asd

Ето това, ми е най-мило да го гледам, цяло семейство излезло заедно да се забавлява и всеки на колело - не може да не им дадеш усмивката си! Това е начин да оставиш прекрасни спомени на твоето дете! Да не говорим, че ще си родител за пример, тъй като ще го стимулираш към добро развитие - спорт и здраве! Колелото дава щастие на всяко дете, а цялото семейство щастливо - ехааа, това е много щастие накуп и чудесно прекарано време заедно! Не забравяйте да екипирате малчуганите с каски, но не просто каски, а удобни каски, защото неудобната каска води до разсейване и грешки! Правилно поставената каска е тази при която собственикът й може да мушне два пръста под брадичката.    

 

На пазар

asd

Ей го къде е магазина, а ни мързи та свят ни се вие! Ако можехме и в клозета с автомобила ще влеземе, ама не може! Това е то историята на днешното задебеляващо човечество! Тъжно, но не е като да няма алтернативи и решения, нали? Най-доброто решение в случая, което пести вашето време, пари, пък ви прави и по-здрави е ...колелото! Гори мазнини, не пари! Трябва да споменем и, купете на вашите деца колело! Шанса ви да ги накарате да отидат до магазина, защото сте забравили да купите яйца, се увеличава със 100%, пък и ако се изпотят малко преди хапване, на мама манджите ще са по-вкусни! :D  

                     

 

  Извода от всичко написано горе? Петрола така или иначе ще свърши все някога, а май и скоро! :D Преборете се сега с мързела си, изградете едни полезни навици за вас, околните и земята! После ще е по-трудно и тези ми думи няма да ви се струват вече така забавни, а дяволски! :D    

    

автор: Владислав Стоилов, www.velo-pk.org


Вело Aбонамент

Известяване директно на твоята поща, за всякакви вело-събития в град Перник.

Вход

Кой е тук

В момента има 3  гости и няма потребители и в сайта

Брой прегледи на статиите
96566